‘The money is in the list!’ 

the money is in the listDeze zin is is de sleutel tot een goed lopend bedrijf  met voldoende inkomsten. En daarmee de belangrijkste zin die je met betrekking tot  de marketing van je bedrijf kunt horen.

Hoe groter je lijst, hoe eenvoudiger het is om zonder stress en kopzorgen je droombedrijf te runnen. Een bedrijf waarin klanten naar jou toe komen in plaats van dat jij hen achterna jaagt.

Je lijst is superbelangrijk!

Je lijst is het allerbelangrijkste van je hele bedrijf. Want je lijst is niet alleen een lijst met mensen aan wie jij je artikel stuurt. Het is niet alleen een lijst waar je een aanbod aan kunt doen. Je lijst is vooral en bovenal een lijst met mensen  die in jou, en in jouw bedrijf en de oplossingen die je kunt bieden, geïnteresseerd zijn.

Je lijst moet blijven groeien want een lijst die niet groeit is een ‘slapende’ lijst

Er zijn verschillende manieren om een lijst te laten groeien. Al die manieren vragen wel om de één of andere investering. Een investering in tijd, geld, of moeite.

De meeste manieren zijn hartstikke moeilijk of vragen veel tijd. Maar de simpelste en ook meteen één van de meest effectieve manier om je lijst te laten groeien is met behulp van je handtekening. Je handtekening in je mail, wel te verstaan!

Zo kreeg ik zelf van de week nog een nieuwe abonnee. Gewoon omdat iemand anders me had doorverwezen op basis van mijn (nieuwe) handtekening in mijn mail. En dat ging dus helemaal niet over business, coaching maar over de NS.

Lijstgroei met je email-handtekening

Email-handtekeningen werken dus maar het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat ze er én goed uitzien én de juiste gegevens bevatten. Dat bedenken en vervolgens in je mail opnemen als handtekening, dat is sos nog wel een uitdaging maar gelukkig heb ik een heel mooi en volledig gratis tooltje ontdekt waarmee je in een handomdraai een gelikte mail-handtekening hebt. Compleet met linkjes, social media ikonen, enzovoorts.

In een handomdraai een gelikte mail-handtekening

Ok, laten we aan de slag gaan. Je wilt dus een gelikte mail-handtekening maar je ziet toch nog wat op tegen het maken? “Never fear”; onze vrienden van Hubspot hebben het supergemakkelijk voor je gemaakt.

Voordat je de link naar Hubspot volgt is het misschien handig om even te kijken naar mijn korte, totaal niet technische video, die ik voor je heb gemaakt en waarin ik je in en paar minuten uitleg hoe je via Hubspot een gelikte email-handtekening maakt.

 

Link naar email signature generator van Hubspot 

Hubspot_start_generatorVia de bovenstaande link kom je bij Hubspot uit en kun je in een paar minuten een mooie email-handtekening maken.

 

 

 

 

Succes met je nieuwe handtekening en de groei van je lijst!

Michael

 

Ik ga ervan uit dat het je helemaal lukt om een mooie effectieve handtekening voor je mail te maken. Ik hoor graag van je of dat lukt of waar je nog wat informatie over wilt, zet het gerust bij de reacties hieronder, ik lees en reageer op alle berichten en als het zinvol is maak ik nog een extra blog over jouw vraag of reactie.

 

PS: Heb je een Mac en kun je de handtekening niet zoals in Outlook gewoon kopiëren en plakken in je handtekening; kijk dan even deze video voor een duidelijke uitleg hoe je je nieuwe handtekening in je Mac Mail krijgt:  https://www.youtube.com/watch?v=RQ2O-nqth3Q

 

Wil je meer van dit soort handige tips?

 
Meld je ook aan voor mijn gratis tips die je 2 wekelijks ontvangt via mijn nieuwsbrief.

Vele honderden ondernemers gingen je voor. Zij plukken iedere 2 weken de vruchten van hun aanmelding in de vorm van praktische tips, blogs over mindset en af en toe een hele interessante aanbieding voor jouw als ondernemer.

{a308ar7813}

Haal het beste uit jezelf

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief met gratis tips en ontvang als bonus mijn nieuwste ebook