Ik ben een echte nieuwtjes- en koopjesjager. Niet omdat ik nou perse financieel moet, maar omdat ik het gewoon geweldig vind om waardevolle dingen, kennis of tooltjes te vinden.

Van die dingen die je ondernemersleven nét weer even dat stukje gemakkelijker maken.

Soms zijn het handige tooltjes. Soms ken(de) ik ze nog niet terwijl de halve wereld er al mee weg liep. Zoals bijvoorbeeld met Evernote, ik heb me letterlijk jaren afgevraagd wat ik daar nou toch mee moest. En nu vraag ik me alweer jaren af hoe ik al die jaren zonder Evernote heb gedaan.

En soms, heel soms, loop ik tegen iets geweldigs aan. Iets dat wel zó briljant veel gemak geeft, dat wel zó briljant eenvoudig werkt en dat wel zó briljant goedkoop is, dat het bijna te mooi om waar te zijn is.

En dan is het toch waar!

In dit geval is het zelfs zó briljant dat ik er heel even aan getwijfeld heb of ik dit niet voor mezelf moest houden. Maar ik wil dat je het beste maakt van je bedrijf en ik heb beloofd je daarbij te helpen. Dus dat ga ik doen.

Als je iets aan marketing doet in je bedrijf heb je waarschijnlijk wel door dat je een kadootje voor je publiek nodig hebt. Een ruilmiddel waarmee jij ze kunt verleiden om zich aan te melden voor jouw mailinglijst. Sommige bedrijven doen dat met kortingscouponnen of speciale eenmalige aanbiedingen. Maar de meeste bedrijven bieden je een stuk geheime kennis in de vorm van een eBook.

Ik bied zelf ook een eBook aan, mijn nieuwste eBook heet Winst met webinars. ‘Je nieuwste?’ hoor ik je denken. Ja, mijn nieuwste want ik maak regelmatig nieuwe e-boeken. Soms maak ik bijvoorbeeld een eBook als begeleidend materiaal bij een webinar. Daarmee wordt zo’n webinar nóg waardevoller. Zo’n eBook kan een stuk kennis zijn, een uitgebreid artikel, een hoofdstuk uit je aanstaande boek of bijvoorbeeld een checklist.

Geen eBook, geen uithangbord

Hoe dan ook, als je mee wilt draaien met online marketing (of je nou kennis, stoelen, kleding of auto-onderdelen verkoopt) dan ontkom je domweg niet aan een eBook. Natuurlijk zijn er altijd mensen die dat niet willen, zo’n eBook aanbieden. Dat is natuurlijk je goed recht, maar dan duurt het gewoon veel langer voor je inkomsten krijgt. En er zijn ook mensen die het wel willen maar niet weten hoe je zo’n eBook maakt.

Ik weet ondertussen wel hoe je een eBook maakt, ik heb er flink wat gemaakt, dus dat mag wel een keertje. En wat me dan altijd weer opbreekt is toch de tijd die ik ermee bezig ben. Content, opmaak, inleiding, verwerken…. Pfff, het is soms echt monnikenwerk. En daarom ben ik zo ontzettend blij dat ik dit tooltje heb ontdekt.

De tool der eBook tools

De meeste simpele manier om een geweldig waardevol eBook te maken is door je eerder gepubliceerde blogs te bundelen. Al jouw tips, verhalen en inspiratie gebundeld op 1 plek. Hanteerbaar, gemakkelijk bij de hand en voortdurend met jouw gezicht en naam in het zicht.

Maar waarschijnlijk heb je, net als ik, je blogs wel al een keer op je WordPress site gezet maar heb je natuurlijk helemaal geen losse documenten of kopieën. Al was het maar omdat je, net als ik, je blogs op je site aanpast als je ze hebt gepost. Dan zie je net weer een spelfoutje, bedenk je net even een mooiere zin; kortom, je hebt wel blogs maar die zitten in je site!

Wat nu!? Hoe kom je bij al die blogs zonder helemaal gek te worden!? Om nog maar te zwijgen over het netjes en leesbaar te verwerken tot een knaller-eBook!?

Entree; WordPress plugin ‘Beacon’

Beacon is een WordPress plugin die je in staat stelt om letterlijk met een paar klikken, ieder willekeurige tekst of blogs van je WordPress site in te lezen. De teksten worden geïmporteerd vanuit je site waarna je verder in een paar stappen en met letterlijk een paar klikken lay-out, inleiding, call to action en al die andere zaken die zo belangrijk zijn in je eBook, in een paar minuten voor je te regelen.

Het gebruik van Beacon is supereenvoudig. Als je kunt tekstverwerken kun je Beacon gebruiken! Daarna is het kwestie van je import als PDF exporteren, gewoon een stap in het proces dat je helemaal uitgelegd wordt, en klaar is Klara! Ik had mijn nieuwste eBook met deze tool in nog geen 30 minuten af!

Ik weet wel met welke tool ik voortaan mijn eBoeken, checklists en verhalen schrijf.

Warme ondernemende groet,

Michael

PS: wil je meer tips, heb je vragen of dingen handiger kunnen of zoek je inspiratie? Meld je dan eens aan voor een gratis en vrijblijvend 45 minuten Business Boost Gesprek. Ik zou het super vinden om je te spreken, doen hoor! Aanmelden voor kan via deze link!