Plannen voor succesKen je dat? Je hebt een hele lijst van todo’s. Keurig geprioriteerd en digitaal opgeslagen op je smartphone, tablet, pc of alledrie.

Je hebt alles onder controle want al je acties en taken staan erin. Totdat.. je erachter komt dat je voor het webinar, de training of je event van volgende week toch iets vergeten bent.

Dus als de wiedeweerga aan de slag. Nood breekt wetten dus de actiepunten voor vandaag moeten even wachten. Eerst je todolijst bijwerken, zodat dit je niet nog eens overkomt.

Je her-prioteert je actiepunten. Wat 1 was wordt 2, “Of wacht, nee, toch 3…” en “2 wordt 1 en dan wordt die actie van 3 nu ern 2….”. “Oh nee, daar heb ik nu geen tijd voor…!”.

Na een uurtje of wat schuiven met prioriteiten en flink wat stress ga je aan de slag met je verlate acties. Om er vervolgens achter te komen dat je eigenlijk vorige week al had moeten beginnen met de promotie. “Ok, dat moet eerst…”, “maar dan heb ik ook een inschrijfpagina nodig… Euh…”.

En opnieuw slaat de stress toe. Voor de meeste ondernemers is dit de dagelijkse gang van zaken. Gestresst achter de feiten aanhollen in de hoop dat het ergens onverwacht toch goed komt.

Ik ken het, want ik heb het jaren zo gedaan. Misschien komt het jou ook bekend voor? En het is zó onnodig! Het is dus, blijkt, helemaal niet nodig om te stressen met je actie en todo-lijstjes.

Ik heb ontdekt dat hoe je heel slim je acties kunt plannen. Op een manier die vóór je werkt in plaats van tegen. Ik deel graag de methode ‘mijn planning voor succes’ die ik heb bedacht met je. Zodat je niet meer achter de feiten aanloopt maar ontspannen je doelen nastreeft. Met tijd voor jezelf, je gezin en de rest van je leven.

Benodigdheden voor een planning voor succes

  • Flip- of whiteboard (of een groot vel papier)
  • en een dikke stift
  • een jaarkalender; gratis op kalender-365
  • 2 uur onverdeelde aandacht

Mijn ‘planning voor succes’ bestaat uit 5 stappen. Volg je die, dan is resultaat-en doelgericht ondernemen gegarandeerd en ontspanning binnen handbereik.

Stap 1: Hoofddoel vaststellen

Stel je doel voor het jaar (of de rest ervan) vast. Wat wil je bereikt hebben aan het einde van het jaar. Al je focus en aandacht moet hierop gericht zijn. Schrijf dit boven aan je flip.

Stap 2: Subdoelen vaststellen

Voor ieder kwartaal bepaal je nu welke subdoelen nodig zijn voor het halen van je hoofddoel. Denk bijvoorbeeld aan workshops, events of producten en diensten ontwerpen. Stel maximaal 7-9 subdoelen op. Meer is simpelweg onhaalbaar. Schrijf deze subdoelen ook op je flip, onder je hoofddoel.

Stap 3: Acties per subdoel bepalen

Ieder subdoel staat in het teken van je hoofddoel. En om die subdoelen te bereiken zijn er acties nodig. Schrijf nu onder ieder subdoel alle(!) activiteiten die je moet doen voor dat subdoel. Succesvol plannen zonder dat je weet welke concrete acties nodig zijn is zinloos en tijdrovend!

Stap 4: Subdoelen in tijd uitzetten

Zet een horizontale streep op je flip. Helemaal links de startdatum, helemaal rechts de einddatum. Erboven zet je je hoofddoel. Verdeel je tijdslijn nu in kwartalen. Plan nu je subdoelen in per kwartaal, maximaal 2 per kwartaal.

Stap 5: Acties plannen

Verdeel je kwartalen nu in maanden. Zet je acties (je todo’s) nu uit in een logische volgorde per maand. Met een goede (= handige en haalbare) planning van je acties hoef je niet langer te schuiven met de prioriteiten van je todo’s.

Hang je planning goed in zicht op je werkplek. Zodat je voortdurend focused op je doelstelling, subdoelen en todo’s. Als je je nu structureel aan je succesplanning houdt, haal je simpelweg je gestelde doel; gegarandeerd!

Klaar! Je kunt nu relaxen in de wetenschap dat je je gestelde doel haalt.

Alle todo’s die nu niet op je planningbord staan, zijn niet van belang voor het halen van je hoofddoel. Dus die gaan lekker naar de rubriek ‘later, misschien of ooit’. Deze todo’s helpen je niet bij het halen van je doelen maar werken je juist tegen! 😉

Deze 5 stappen methode is voor mij een ontzettende prettige manier om ontspannen en tegelijkertijd gegarandeerd mijn doelen te halen. En ik wens jou hetzelfde toe. Hopelijk heb ik je kunnen helpen met mijn planning voor succes.

In mijn 3 maanden programma “In 3 maanden meer klanten en omzet met Online marketing” ga ik dieper in het maken van een planning voor succes zodat het je nog meer oplevert. Het programma levert je onder andere de volgende resultaten op:

  • Hoe je superhete content schrijft zodat klanten ‘ja’ zeggen
  • Hoe je social media effectief inzet en klanten krijgt op een simpele manier die je een paar minuten tijd per dag kost
  • En nog veel meer om je briljante bedrijf op- of uit te bouwen

Het is een jam-packed programma met heel kennis die zorgen voor ontspanning en focus enerzijds en anderzijds vaardigheden die zorgen voor betere resultaten, omzet en groei. Lees hier over dit nieuwe programma en waarom dit voor jou enorm interessant en rendabel is om er aan mee doen en wat het je oplevert. Op je succes!

Michael

PS: momenteel draai ik een Case study van dit 3 maanden programma waarmee maximaal 3 deelnemers voor een significant lagere investering aan dit waardevolle programma kunnen deelnemen. Interessant? Lees snel wat dit programma je oplevert…