marketing is vooral je ding doen en lol hebben Afgelopen weken was ik aan het toeren met mijn motor in Scandinavië. Ik heb er mooie wegen gereden, leuke mensen gesproken en veel wilde grote dieren gezien, van herten tut elanden en zelfs beren! 😱 gelukkig zaten we bij die laatste wel in een zogenaamde berenhut dus veilig.

Onderweg overnachtte ik zoveel mogelijk in Bed & Breakfast’s. Dat vind ik klein, fijn en vaak goed betaalbaar. Wat een grote verscheidenheid zie je dan, hè. Waar kan zeker terugkom in de B&B in Gol in Noorwegen. Niet alleen waren de kamers top, met eigen supermooie badkamer maar het ontbijt! In een voormalig typisch Noors slagschuurtje verbouwd tot ontbijthuisje. Beide dames die de boel runden stonden met onverholen plezier te bakken en te koken, compleet met bakkersmutsen en schorten.

Druk kakelend in het Spaans ,het bleken 2 Colombiaanse dames te zijn, bakten ze eieren, spek, brood, pannenkoeken, wafels, crackers, en dat allemaal tegelijk. Een heel  buffet van fruit, groenten en allerhande bijproducten van zelfgemaakte jam tot honing (OK, dat doen de bijen) uitgestald over meerdere tafels. Met potten en pannen, jampotjes en en bloemen aan de muur, kleedjes op de tafels en dat alles in een houten opslaghutje dat er van buiten niet uitzag, zonder deur, maar van binnen je reinste ‘homecoming’was. Wat hadden die 2 een lol, het was gewoon aanstekelijk!

Een drukke bedoening, totally over the top maar zó gaaf! Daar kom ik terug! For sure!
Kijk, dat is marketing! Gewoon je ding doen en lol hebben!

Ook was ik een paar dagen bij een vriend  me. Hij heeft een bedrijf waarmee hij voornamelijk eland-, vis- en motorsafari’s verzorgd. Naast een aantal heerlijk ontspannen dagen, waarbij ik wel even vet door mijn rug ben gegaan, hebben we natuurlijk gesproken over business, marketing, mindset en al de andere zaken die bij je bedrijf komen kijken.

Zo heb ik hem bijvoorbeeld verteld hoe hij  met eenmalig een paar uur werk, ervoor kon zorgen dat potentiële klanten zijn beschikbare momenten kunnen zien, een safari kunnen boeken en betalen, én meteen in zijn agenda hun bezoek kunnen boeken en reserveren. Op zo’n manier dat overlappende afspraken meteen ‘uitgezet’ worden en hij niet voortdurend zelf beschikbaar hoeft te zijn. Kosten per jaar… Komt ‘ie… €45,00!

Ennuh, zo had ‘ie meer tijd om mij de beste visspots te tonen natuurlijk  😂

Zen en de kunst van het motoronderhoud

Tijdens mijn overpeinzingen, daar heb je wel even tijd voor met zo’n 5000 kilometer onder het rubber, heb ik nagedacht over mijn leven, vrouw en kinderen en natuurlijk over mijn bedrijf. Een soort Zen en de kunst van het motoronderhoud, zeg maar. Over wat ik nou het mooiste vind om te doen in mijn bedrijf. Het meest vervullend voor mezelf en het waardevolst voor mijn klanten. Over hoe ik mijn klanten het beste help. Vertellen en uitleggen over bijvoorbeeld zo’n reserveringen-systeem, dat vind ik echt supergaaf om te doen.

Gaaf vind ik dat, praten en uitleggen over de techniek van marketing. En natuurlijk niet te vergeten hoe ik mijn klanten, die ik stiekem mijn protegés noem, door barrières loods door hun onbewuste drijfveren inzichtelijk te maken. Zodat ze die stappen zetten waar zijzelf niet alleen gelukkig van worden maar die ook goed zijn voor hun bedrijf. Ook werd zo gaaf om te doen! Eigenlijk ben ik dus het liefst helemaal niet bezig met marketing maar met mensen.

Typisch zo’n drijfveren dingetje

Tijdens mijn 2 weken ‘op mezelf’ heb ik zelf ook weer veel geleerd. Over hoe ik denk, mijn angsten en mijn oplossingen. Hoe ik soms problemen kan zien die er niet zijn, en hoe ik aan de andere kant weer soms te gemakkelijk over dingen kan denken. Zo maakte ik me zorgen of mijn motor niet zou omvallen tijdens de bootreis (uiteindelijk niks aan de hand natuurlijk), maar ook hoe ik de 2e dag wel effuh 600 kilometer binnendoor zou rijden van Bremen naar Hirtshals. Nou, dat had ik dan toch wel even iets te gemakkelijk ingeschat 😂

Dat ik een denker ben, dat wist ik  natuurlijk wel maar afgelopen weken heb ik ook veel op mijn gevoel vertrouwd. Dat moest wel, want er was niemand om het ‘even tegenaan te houden’ wat ik als reactieve persoon graag doe.

Reizen, inzichten en thuiskomen

Al met al heeft al dat denken en voelen geleid naar nieuwe en vertrouwde inzichten over mezelf. Dat ik bijvoorbeeld veel meer kan dan ik denk, en dat ik veel meer op mijn gevoel mag vertrouwen. Dat ik me veel minder hoef, kan en ga aantrekken van wat mijn ‘guru’s’ op gebied van marketing en mindset roepen, en veel meer mijn eigen pad ga volgen.

Ja, zoals ik al eens eerder had opgemerkt ‘moet je soms reizen om erachter te komen dat waar je was je thuis is’. .

Dus ik ga mijn blogs nóg meer vanuit mijn hart schrijven. Ik ga werken met verschillende VIP -dagen (webinars, verkopen en overtuigingen en ontketen je potentieel waarin je jouw onbewuste drijfveren ontdekt) in plaats van met eentje. En ik ga mijn (business)coaching op afroep weer in het leven roepen. Business tussen haakjes omdat businesscoaching neer komt op persoonlijke coaching en begeleiding, want je bedrijf, dat ben jij!

Nou, ik wens je heel veel succes komend half jaar. En je weet het hè, de beste resultaten worden geboekt in de 2e helft van het jaar!

Warme ondernemende groet,

Michael

Is dat wat voor jou, businesscoaching op afroep?
Geen lange trajecten maar gewoon een paar uur inzetbaar als het jou uitkomt? Kijk dan op www.myremotecoach.nl voor informatie over de mogelijkheden en resultaten.