Perfectionistische MarianneDit is Marianne. Marianne is een trainster. In haar dure, maar wel perfecte, gehuurde ruimte is ze druk bezig met de laatste voorbereidingen voor haar training. Alles tot in de puntjes voorbereid. Keurig gekleed, perfecte locatie, fijne lunch. Jammer alleen dat ze maar 2 deelnemers heeft.

Maar ja, het duurde ook zo lang voor ze de hele documentatie perfect had. Iedere keer had ze een nóg beter idee. Nóg een betere oefening. En toen moest ze ook nog promotie maken maar daarvoor was eigenlijk geen tijd.

“Verdorie, toch weer niet perfect!” verzuchtte ze; “Kan ik dit eigenlijk wel?”. De moed zakt haar in de schoenen en als de eerste klant binnenkomt is ze nerveus en gespannen. Ze hakkelt met een hoge stem “welkom” en struikelt over haar woorden. “Dat begint goed… !” Denkt ze terwijl al haar minutieuze voorbereidingen in haar hoofd als sneeuw voor de zon wegsmelten en plaats maken voor twijfel.

Herkenbaar? Voor de meeste coaches en trainers en andere dienstverleners is perfectie een groot goed. Hun gesprekken moeten met alle puntjes op de i zijn. Hun workshops supergelikt, strak georganiseerd en alles, maar dan ook alles, moet aan bod komen.

Natuurlijk is het zinvol om goed te zijn in wat je doet. Maar er zit ook een levensgroot gevaar in. Als jij alles in het teken stelt van perfectie, de jouwe wel te verstaan, in hoeverre ben je dan nog bezig met je klant?

Je klant heeft wensen, ideeën en behoeften. En jouw perfecte performance kan er zomaar voor zorgen dat die wensen en behoeften niet aan de orde komen.

Een goede coach, trainer of bijvoorbeeld virtuele assistent weet zelf wat z’n klant nodig heeft. Levert een perfecte dienst en … slaat daarmee geregeld de plank mis.

En perfectie heeft nog een nadeel. Het kost bakken met tijd! Om alles tot in de perfectie te regelen moet je natuurlijk wel alle mogelijke scenario’s onder de loep nemen.

Even wat gedachten die je ten deel vallen als je werkt met perfecte diensten;
- Wat nou als ze me niet leuk, goed of slim genoeg vinden?
- Wat nou als de verwachtingen over de locatie te hoog zijn? En als de lunch niet bevalt?
- Wat nou als de oefeningen niet lukken? 
- Ben ik wel goed genoeg?

Gedachten die slechts tot doel hebben om je klein te houden. Die ervoor zorgen dat je maar eindeloos verbetert en niet de stappen zet waarmee je meer mensen zou kunnen helpen. Om de status quo vast te houden, zelfs als dat betekent dat je niks verdient!

Wil je perfect zijn, dan moet je met alle scenario’s je rekening houden. En dan nog, dat de stroom uitvalt of je te laat komt omdat je vast zat in de lift (werkelijk?!) dat kun je domweg niet voorzien en voorkomen. Om nog maar te zwijgen over je kleding, voorkomen of inhoud van je dienst. “Brrrr!”

“Uiteindelijk is perfectie niks anders dan een gecultiveerde vorm van angst over zaken waar je geen controle over hebt. Ze is onhaalbaar en verlies van je meest kostbare asset: tijd!”

En die auto waarin je rijdt. Die heeft Toyota, Audi, Ford of welke fabrikant dan ook al 10 jaar geleden ontworpen. En bij het uitbrengen wisten ze al dat de versnellingsbak eigenlijk beter zó kon. Dat de stuurkolom eigenlijk verstelbaar moest zijn. En dat de integratie met je telefoon beter kan.

Maar ja, wilden ze niet te laat zijn, perfectionisme kost immers tijd, dan moesten ze die auto wel nu op de markt brengen. Eigenlijk rij jij dus nu in een in kladversie voor de volgende uitvoering. En, heb je daar last van? Of is het gewoon een fijn karretje?

Een niet nader benoemde fabrikant van besturingssystemen voor pc’s doet niet anders. Ze brengen elke 3-5 jaar een nieuwe versie uit. Een kladversie wel te verstaan. En het is zelfs zo dat er tussentijdse pleisters nodig zijn om de boel bij elkaar te houden!

En weet je, misschien had je het niet verwacht, maar dat is dus ook best heel verstandig en slim. Want door met kladversies te werken kun je tussentijds bijsturen naar gelang de wensen van je klanten. Zo kun je je dienst of service steeds bijslijpen en tunen.

Werken met kladversies is trouwens heel wat anders dan zomaar wat afbroddelen. Het is niet zomaar wat aanrommelen, mocht je dat idee krijgen. Nee, met kladversies kun je juist steeds het optimum van jouw dienst leveren van dat moment!

Werken met kladversies is de mindset dat je het beste product of dienst levert op dat moment. Een mindset waarbij je jezelf behoed voor onnodig perfectionisme waardoor je het momentum, en dus klanten en omzet, mist.

Kladversies zijn dus slim én ook nog eens enorm tijdbesparend. Want in plaats van dat je gestresst en onder hoge druk tot het laatste moment bezig bent, kun je sneller diensten of producten leveren.

En kladversies kun je niet alleen heel snel ontwikkelen, je kunt ze ook heel snel verkopen. Daar zijn hele goede manieren voor. Die manieren vertel ik je heel graag in mijn nieuwste 3 maanden programma “” Daar vertel ik je binnenkort meer over.
 
I

k heb op dit moment nog ruimte voor 3, maximaal 4, deelnemers voor dit programma waarin je leert hoe je snel diensten en programma’s maakt en verkoopt. Mocht je daar snel meer over willen weten, kijk dan via deze link naar wat het programma je gaat opleveren, dan hoor jij als eerste wat dit bijzondere programma inhoudt én maak je meteen kans op een bijzonder leuke en heel waardevolle bonus. Ik vertel je daar later meer over.

Ok, even de mythes rondom kladversies van de werkelijkheid scheiden; 
Mythe: kladversies kun je niet verkopen.
Feit: kladversies verhogen direct je omzet!  
 
Mythe: kladversies zijn broddelwerk, het duurt net zo lang om ze te maken en je klanten zijn niet tevreden.
Feit: kladversies zijn goed, sneller verkoopklaar en je klanten tevredener!
 
Mythe: kladversies moeten heel goedkoop of zelfs gratis zijn.
Feit: kladversies zijn een enorm goede inkomstenbron!

Kortom, als je de kracht van kladversies door hebt ga je beter en sneller verdienen. Je sluit beter aan bij je klanten omdat je kunt bijsturen en de resultaten kunt optimaliseren. Kladversies zijn de best verkopende diensten die je niet eens op je website hoeft te hebben en tóch direct en snel kunt verkopen! 
 
Wanneer ga jij aan de slag met kladversies?


Op je succes!

Michael

PS: Ontdek ook de kracht van kladversies om direct meer en beter te verdienen.
Lees hier wat het 3 maanden programma je gaat opleveren waarin je gegarandeerd meer omzet gaat draaien met tevredener klanten!