De paklijst is klaar, de groep is compleet en de hoofdroute gemaakt. Noordkaap here we come… Noordkaap or bust!

Nadat ik eigenlijk al in 2017 het plan had om naar de Noordkaap te gaan kwam dat er niet van. Omdat mijn bmw R1150RT maar problemen met de Abs bleef geven, en dan heb je op deze modellen alleen nog remrestwerking zoals ze dat noemen (je kunt net zo goed een parachute met wat bakstenen uitgooien om te remmen 😱), heb ik die ingeruild op een 1200 adventure uit 2011. Maar nieuwe brommers kosten geld dus waren mijn noordkaap centjes op. 😔

Het plan

In 2018 dan, was het plan, maar toen was daar opeens de concrete uitwerking van de lang geplande reis naar het land van de rijzende zon! Over Japan kan ik een heel boek schrijven maar dat ga ik hier niet doen natuurlijk. Ik kan je wel verzekeren dat als je een onvergetelijke reis wilt maken met een naar mijn mening levensverandere impact, dan is Japan the way to go! 🇯🇵🌸🙏❤️🎎🗻

Ik heb er zelfs mijn diepgewortelde vliegangst voor overwonnen. Vind ik vliegen nu leuk? Nee! Zou ik het er nog een keer voor over hebben? Morgen! 🤸‍♂️ Maar goed, dit blog gaat over motorrijden en niet over vliegreizen alhoewel een motorreis door Japan wel degelijk op mijn bucketlist erbij is gekomen.

En toen was het opeens 2019

En toen was het opeens 2019! Dit jaar gaat het gebeuren. De paklijst is klaar, de groep is compleet en de hoofdroute gemaakt. De groep waarmee we gaan is van 3 naar 10 en van 10 naar 3 en daarvandaan weer naar 4 gegaan. En dat lijkt nu al een aantal maanden stabiel dus ik verwacht geen afvallers meer.

Op de bonnefooi

4 is ook net groot genoeg om een groepje te vormen en tegelijk ook klein genoeg om op de bonnefooi te gaan. En daar houd ik van, gewoon rijden op je brommer, om je heen kijken en genieten van alle mooie dingen die je ziet en elkaars gezelschap.

We hebben 1 verblijfplaats vooraf geboekt, mijn preferred tussenstation als ik in die Scandie reis; Dan hostel Køge (spreek uit ‘Keuje’). Een betaalbare hostel combi B&B met geweldig ontbijt voor een nette prijs. In 1 dag berijdbaar en de volgende dag zit je gewoon al in Scandinavië 🤸‍♂️

De route in kort

Het idee is dat we een grove 8 beweging maken. In het zuiden deels langs de kust en het binnenland, in het midden een stuk dat nauw naast elkaar loopt maar in principe niet overlapt en in het noorden ook weer zo’n rondje van de 8, het bovenste rondje, zeg maar.

We nemen ongeveer een maand voor onze reis. We beginnen begin juni en komen dan eind juni weer thuis. Hopelijk zonder brokken en met een enorme bak aan ervaring, indrukken en verhalen.

Hier zie je ons globale reisplan

Hoe hou je tijd over naast je bedrijf?

Hoe hou je tijd over naast je bedrijf?

Maar al dat gereisd en geplan vraagt wel veel tijd. Om nog maar te zwijgen over de kennismakingsritten, de meetings en de voorbereidingen voor en over de reis. Hartstikke leuk maar wel vreselijk tijdrovend en dus kom ik wat in de knel voor mijn eZine.

En dan in juni, de reis maand zelf, wil ik me eigenlijk helemaal niet bezig houden met het schrijven van artikelen. Ik wil dan mijn reisblog en Polarsteps bijhouden. Polarsteps is een gratis app waarmee je zonder enig gedoe je foto’s voorziet van je geotag die dan app dan in datum correcte volgorde opslaat. Door er wat tekst bij te zetten kun je echt heel eenvoudig een geweldig reisverslag maken en bij terugkomst maak je er in een handomdraai een gaaf hardcover reisboek van.

Maar goed, terug naar mijn eZine, daar heb ik dan wel een uitdaging. Afhankelijk of je een eZine hebt of artikelen op je website publiceert of direct mailt aan je lijst, zijn er verschillende oplossingen. Er zijn 2 oplossingen die je in staat stellen om wel je nieuwsbrief, eZine of artikelen te publiceren en toch tijd over te houden voor reizen of andere zaken.

Oplossing #1

Je schrijft een stuk of wat artikelen of blogs. Vervolgens zorg je ervoor dat je een mailmarketingsysteem hebt waarmee je met een paar handelingen die artikelen aan je lijst kunt publiceren op een vooraf geplande datum. Je werkt dan dus gewoon een beetje vooruit. Je blijft daarmee redelijk flexibel want je kunt nog steeds binnen afzienbare tijd een artikel schrijven en op korte termijn publiceren.

Oplossing #2

Met oplossing 2 werk je ook vooruit maar is de opzet van publicatie structureel anders. Ook hier heb je een mailmarketingsysteem nodig. Waar je bij oplossing 1 ook vooruit werkt krijgt iedere nieuwe abonnee op je lijst gewoon het laatst verschenen artikel. Eerdere artikelen moeten ze dus gewoon lezen op je site of blog of ze missen die gewoon.

Bij oplossing 2 stel je je mailmarketingsysteem zo in dat iedere nieuwe abonnee altijd het 1e artikel krijgt dat je in plant. De volgende periode krijgen ze artikel 2. En dat werkt zo voor iedere nieuwe abonnee, ongeacht wanneer hij of zij inschrijft. Dit systeem noemen we ‘evergreen’. Door oplossing 1 of 2 in te zetten kun je heel veel tijd besparen en hou je lekker veel me-time over, en wie wil dat nou niet? 😉

Mail je je artikelen nog niet aan je lijst, maar zet je ze alleen op je website of blog, maak ze dan vooraf en publiceer ze op een vooraf ingestelde datum. Beter nog, combineer de bovenstaande oplossingen met een geplande publicatiedatum op je blog, en je hebt best of both worlds. Lees hier andere tips voor je bedrijf

Michael

PS: Het mailmarketingsysteem dat ik gebruik is Autorespond. Het is een Nederlands programma dat je online gebruikt en je kunt het dus overal waar je maar internetconnectie hebt gebruiken. De support is geweldig en het is behoorlijk gebruiksvriendelijk maar vraagt wel wat inzet voor je alles eruit haalt. Meer informatie over Autorespond vind je hier.