IMG_7470Een boek schrijven blijkt net zoiets te zijn als je bedrijf opzetten en ontwikkelen. Je moet een inhoud hebben, een leidraad, nadenken over plaatjes, lay-out en schrijfstijl. Wordt het een roman of toch non fictie? Of wordt het een combi?

Het allerbelangrijkste is dat je een planning hebt. Dat je jezelf voorneemt en ook inplant, ‘dan en dan’ ga ik aan de slag met mijn boek. 

En dan is het een kwestie van doen en je focussen op die ene taak. Er zijn per slot van rekening toch nog hele lijsten met dingen die je nog moet doen, nietwaar?

Je hebt dus echt focus nodig. Nou, iedereen die mij een beetje kent weet wel dat focus niet altijd een van mijn sterkste punten is. Ik vind namelijk alles wel op de een of andere manier mooi, leuk en interessant. Misschien herken je dat?

En er is een ontzettend gaaf boek om je daarbij te helpen. Een boek dat mij heeft geholpen focus te houden. Ik kreeg het spontaan van een goede vriendin van me.

(Ik bedenk me nu pas dat ik eigenlijk niet weet of dat gewoon aardig was of een ‘seintje’. 😉

Hoe dan ook, dit boek was een ware eyeopener voor me. En het zat ook meteen in mijn non-comfortzone. Dus dat is dan goed hè, dat is het gezegde. Nou, dan wil je nu wel weten hoe dat boek heet, denk ik?

1 ding

De titel van het boek, de inhoud en alles erin draait om 1 ding. Het gaat over alles in en rond je leven, je werk of je bedrijf. Het gaat over je hartenwens, je droom(baan, -bedrijf of -leven). Dit boek heet dan ook heel toepasselijk ‘1 ding’.

Weet je wat nou zo vreselijk intrigerend is aan dit boek? Zo intrigerend dat ik het, ondanks mij persoonlijke weerstand tegen beperking, in één keer helemaal heb uitgelezen! Dit boek helpt je om een duidelijk pad te kiezen met focus.

Dit ene ‘one-of-a-kind’ boek helpt je om de focus op wat er echt toe doet te houden. Zonder je helemaal af te zonderen of je persoonlijke leven op te offeren. En dat is toch waar veel ondernemers, ook onder mijn klanten, mee stoeien.

‘1 ding’ geeft je richting om juist dat ene doel voorop te stellen en toch een vol, rijk en gevuld privéleven te houden of zelfs te krijgen. Het staat vol praktische tips over hoe je dat in de praktijk aanpakt. Met een handig overzicht van wat je in je bedrijf of werk het beste kunt doen en hoe je privé meer munt genieten.

1 ding heb ik geleerd uit dit geweldige boek. En dat is…

“Doe 1 ding!”

Focus je op dat wat je nu doet. Leg je smartphone weg en zet je mailprogramma uit. Vermijd al die focus brekende afleidingen zoals Facebook en Twitter en hou je alleen bezig met datgene dat je nu verder helpt.

Dus mijn tip dit keer is; Bestel en lees dit boek!
‘1 ding, het verrassend simpele idee dat je leven zal veranderen’. De schrijvers zijn Gary Keller en Jay Papasan verkrijgbaar onder andere via bol.com.

Dit ene ding zou zomaar eens de ommekeer voor je bedrijf en je leven kunnen betekenen.

Ik hoor heel graag wat jou afleidt en tegenhoudt om je droombedrijf op te zetten of naar het volgende niveau te brengen.

 
Meld je ook aan voor mijn gratis tips die je 2 wekelijks ontvangt via mijn nieuwsbrief.

Vele honderden ondernemers gingen je voor. Zij plukken iedere 2 weken de vruchten van hun aanmelding in de vorm van praktische tips, blogs over mindset en af en toe een hele interessante aanbieding voor jouw als ondernemer.

{a308ar7813}

Haal het beste uit jezelf

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief met gratis tips en ontvang als bonus mijn nieuwste ebook