Marketing; effectief en productief in the cloud Marketing is het speerpunt van je onderneming.

Like it or not, zonder marketing is je bedrijf gedoemd om ten onder te gaan.

Er zijn verschillende manieren van marketing en sommige voelen helemaal niet aan als marketing. Facebook en Twitter bijvoorbeeld voelen veel meer als een sociaal gegeven en dat is natuurlijk ook precies hun bedoeling. Andere activiteiten zoals je mailinglijst onderhouden en zorgen dat die groeit, stilstand is achteruitgang in deze, horen meer bij het domein van de ‘harde’ marketing.

Welke middelen, programma’s of software je ook gebruikt voor je marketing, anno nu, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk in de cloud werkt. Daar staan je gegevens veilig. Gaat je  telefoon of pc kapot, dan staat alles nog in theorie cloud.

The cloud is natuurlijk het internet. En hoewel er zeker haken en ogen aan in the cloud werken zitten, is het mijns inziens onmogelijk om productief en handig te werken, voor en in je bedrijf, zonder in the cloud te werken.

Ok, kort wat voor- en nadelen van werken in the cloud. 

Nadelen van werken in the cloud

  • Je kunt alleen bij je gegevens als je een internetverbinding tot je beschikking hebt.

Voordelen van werken in de the cloud

  • Als je pc of telefoon stuk gaat, heb je al je gegevens (documenten, programma’s, aantekeningen, enzovoorts) nog. Werken in the cloud is dus veilig.
  • Je kunt locatie- en in principe zelfs apparaat-onafhankelijk werken.
  • Afhankelijk van het gebruikte programma kunnen je je documenten, taken enzovoorts synchroniseren tussen je verschillende apparaten zoals je telefoon en pc.
  • Je kunt altijd bij je gegevens zolang je maar een internetverbinding tot je beschikking hebt.

Je ziet dat de voordelen sterk opwegen tegen de nadelen. Maar dat ene nadeel is dat ook meteen wel een gele grote! Geen internet? Geen niks, nakkes, nada ! Dé oplossing die werken the cloud veilig én handig maakt. Is die er dan wel? Jazeker, die is er!

Continuïteit is belangrijk, zeker als het gaat om je bedrijf. Ok, het is dus extreem belangrijk voor je bedrijf en de continuïteit van je bedrijf, dat je werkt in the cloud maar ook dat je, als er geen internetverbinding is, kunt blijven werken.

Hoe zorg je die combinatie van continuïteit én handigheid? Door zoveel mogelijk met software en programma’s te werken die zowel online (met internetverbinding) als offline (zonder internetverbinding) werken combineer je continuïteit met handigheid. Daarmee kun je dus, mocht het internet je die dag niet zo aardig vinden, het hotel toch iets minder goede WiFi heeft dan in de folder vermeld stond, of gewoon onderweg, toch doorwerken.

Mijn persoonlijke lijst met Cloud programma’s waar ik niet buiten kan heb ik voor je opgeschreven.

Wunderlist

Een todo of taken app die niet alleen bijzonder simpel maar ook enorm krachtig is in gebruik. Wunderlist synchroniseert naadloos tussen je smartphone, Mac of Windows pc en is zowel beschikbaar als losse app, te installeren programma (Windows én Mac) én als browser toepassing zodat je er ook bij kunt als je onverhoopt geen telefoon of je eigen pc bij de hand hebt. Je kunt taken delen met anderen zoals je partner of virtuele assistent, herinneringen instellen en nog veel meer!

Dropbox

Dropbox is een opslag omgeving voor allerlei bestanden zoals documenten, programma’s, afbeeldingen enzovoorts. Dropbox creëert bij installatie een Dropbox folder op je computer (lokaal of offline zoals dat zo mooi heet) die automatisch synchroniseert met jouw persoonlijke Dropbox omgeving in the cloud (online dus). Je hoeft je nooit meer zorgen te maken of je wel of niet bij je bestanden kunt, alles wordt 24/7 gesynchroniseerd. Mocht je een tijdje geen internetverbinding hebben gehad, dan zal Dropbox zodra er weer internetverbinding is, automatisch je gegevens synchroniseren. “Way to go, Dropbox!”

Google agenda 

Google agenda is een simpele maar wederom krachtige agenda die je op je laptop, telefoon of los online via een browser kunt gebruiken. Je kunt afspraken delen met anderen en bijvoorbeeld een bedrijfsagenda maken die heel eenvoudig deelt op je website om je trainingen-agenda te tonen. Heb je eenmaal je Google agenda ingesteld, wat zo simpel is als een Google account aanmaken en kiezen voor ‘Agenda’, dan kun je je Google agenda ook gebruiken als basis voor het programma Timetrade. Nog zo’n briljant online programma, maar daar vertel ik een andere keer meer over.

1password

Hoe meer je online gaat werken, hoe vaker je geconfronteerd gaat worden met wachtwoorden. En waar je vroeger af kon met de naam van je hond, vriendin of favoriete film, ben je tegenwoordig verplicht om de meest bizarre en totaal onhoudbare wachtwoorden te bedenken. Ik stel voor: 1password!

1password is een veilige wachtwoord onthoudprogramma (128bits encryptie) en kan gedeeld worden tussen je smartphone en computer. 1password kan ook sterke wachtwoorden voor je bedenken en wachtwoorden die je voor het eerst gebruikt voor een website of programma automatisch opslaan zodat je nooit meer kwijt bent. En met de extensies (mini programma’s) voor je browser hoef je nooit meer een wachtwoord te zoeken! Dat scheelt je uren aan gedoe en frustratie. Kun je die tijd mooi aan je bedrijf besteden.
Werken in the cloud is veilig, effectief en slim. Door te werken in the cloud ben je productiever en kun je veel tijd besparen. Het is ook gemakkelijk, dus doe jezelf én je bedrijf een lol, en begin met werken in the cloud.

Op je productieve cloud-marketing ,

Michael

Ik denk dat the cloud een echte life-saver is voor je bedrijf. Maar misschien vind jij werken in the cloud juist eng of onveilig? Of maak je gebruik van andere programma’s waarvan we zeker het bestaan moeten kennen? Laat het ons eten, hieronder lees ik graag je reactie.