onweerstaanbaar productHet is noon, klokslag 12:00. Het is bloedheet en een griezelige stilte valt in de straten van Doristas.

Een bijeengewaaide bol van gedroogd gras tuimelt in de eind door de hoofdstraat van het slaperige stadje. Luiken slaan dicht als de bewoners zich verschuilen in hun huizen.

De bol van gras waait onder de klapdeuren van de saloon door en komt tot stilstand tegen de bar. De barman kijkt steels en snel naar de bol zonder zijn hoofd van de tafel in het midden van de saloon af te keren.

Vier cowboys zitten zwijgend rond de tafel in het midden van de saloon. Ze kijken elkaar om beurten aan en proberen hun tegenstanders in te schatten.  Op de tafel ligt een jute zak.

Eén van de cowboys beweegt z’n hand naar de zak. De andere drie kijken naar z’n hand en grijpen tegelijk bliksemsnel naar de ‘weduwemakers’ in hun holsters.

De cowboy’s beweging stokt maar hij gaat verder als de wapens in hun holsters blijven. Hij kijkt de andere mannen stuk voor stuk indringend aan. Dan sterkt hij resoluut z’n hand in de zak en maakt een grimas.

Tergend langzaam haal hij z’n hand uit de zak. De andere cowboys verstevigen de grip op hun wapen terwijl ze als gehypnotiseerd naar de jute zak en de langzaam bewegend hand kijken.

Dan, als zijn hand bijna uit de zak is trekt hij ineens vliegensvlug z’n hand uit de zak. Drie ‘weduwemakers’ staren de cowboy recht in zijn gezicht aan. Vingers gekromd om de trekker kijken ze langs de lopen van hun wapens naar het omhoog gehouden stuk in zijn hand.

De cowboy likt langs zijn lippen en kijkt de drie mannen nog eens stuk voor stuk aan. Zijn blik stopt recht in de ogen van de cowboy voor hem. Hij kijkt recht in de loop van de beruchte ‘weduwemaker’.

De cowboy recht voor hem maakt een bijna onzichtbaar knikje ter aanmoediging. Hij spant met zijn duim langzaam en de haan van het wapen. Met een uitdrukkelijke klik en onmiskenbare boodschap valt de haan in de spanstand. Slechts een lichte beweging van een  wijsvinger is nu voldoende om een gloeiendhete bal van lood uit te spugen.

Dan beweegt de cowboy die zijn hand in de zak heeft gestoken zijn hand naar z’n mond. Hij slikt gespannen en steekt dan wat hij vasthoudt in zijn mond. Hij begint langzaam te kauwen, het kraken dringt door zijn wangen naar buiten, oorverdovend in de verzengende stilte.

Na een paar seconden begint hij te glimlachen en kijkt triomfantelijk de tafel rond. De andere cowboys steken hun ‘weduwemakers’ terug in hun holsters. De vierde cowboy trekt nu langzaam en bedachtzaam z’n wapen en richt het op de cowboy rechts van hem. Met een opgetrokken wenkbrauw nodigt hij de man rechts van hem uit.

Ook zijn hand gaat naar de zak, en haalt, onder nauwlettend oog van de anderen een nieuw stuk uit de zak. Hij legt het stuk voor hem op de met whiskey gevlekte tafel. Iedereen ziet nu wat het is; een driehoekig gevormd gebakken tortilla. In ieder jute zak met deze gebakken tortilla driehoekjes zit één superhete gebakken tortilla.

En zo spelen deze mannen een onvergetelijk rondje tortilla-roulette. Doritos chips heeft met deze ‘in iedere zak 1 superhete dorito’ actie van een saai en  doodgewoon knabbeltje een spannend spel gemaakt. Een briljante manier om hun product volledig onweerstaanbaar en opvallend te maken zodat niemand, zelfs verstokte niet-knabbelaars dit product ooit nog vergeet.

Een opvallend, en dus onweerstaanbaar, product zorgt ervoor dat jij jouw dienst of product probleemloos kunt verkopen. Bedenk iets waardoor jouw dienst opvalt ten opzichte van de concurrentie en zie je klantenbestand en omzet stijgen. Het is een onlosmakelijkheid, een natuurwet bijna.

Veel succes met het uniek, onweerstaanbaar en opvallend maken van je dienst, product of programma! Ik ga kijken hoe deze roulette afloopt 🙂

 

Michael

Meld je ook aan voor mijn gratis tips die je 2 wekelijks ontvangt via mijn nieuwsbrief.

Vele honderden ondernemers gingen je voor. Zij plukken iedere 2 weken de vruchten van hun aanmelding in de vorm van praktische tips, blogs over mindset en af en toe een hele interessante aanbieding voor jouw als ondernemer.

{a308ar7813}

Haal het beste uit jezelf

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief met gratis tips en ontvang als bonus mijn nieuwste ebook