webinarJe gelooft het misschien niet maar veel coaches, trainers en andere professionals laten veel geld en impact liggen. Dat doen ze onder andere omdat ze het meest superieure middel om beide te vergaren eindeloos uitstellen.

Ik heb het over webinars. Webinars zijn de grootste inkomstenbronnen van heel veel professionals.

Het is dus des te vreemder dat een hele grote groep geen gebruik maakt van de enorme mogelijkheden van webinars.

Enerzijds is dat onbekendheid met het medium. Anderzijds spelen talloze hindernissen een grote rol bij het stress maar weer uitstellen om webinars te omarmen.

Laten we eerst eens stil staan bij het concept webinar. Een webinar is in essentie een presentatie met beeld en geluid. Verschil met een ‘gewone’ presentatie is dat een webinar online plaatsvindt. Via internet dus.

De term webinar is een samenvoeging van seminar en web, van online. En daarmee opent ze ongekende uitgebreide mogelijkheden. Met webinars is namelijk alles zo’n beetje mogelijk.

Met een webinar kun je een training geven, kennis delen en zelfs verkopen. Er zijn coaches en trainers maar ook andere professionals die zelfs alléén webinars gebruiken om hun inkomsten te vergaren. En ook betaalde webinars behoren tot de mogelijkheden.

En met al deze mogelijkheden is het des te verwonderlijker dat niet meer coaches en trainers webinars gebruiken binnen hun bedrijf. Of misschien toch niet?

Een tijdje terug heb ik een vragenrondje gehouden. En mensen gevraagd wat ze nou tegenhoudt om met webinars aan de slag te gaan.

Daar kwamen voor de hand liggende zaken uit. En minder voor de hand liggende. Van ‘ik weet eigenlijk niet wat ik moet vertellen’ tot ‘kan ik wel met de techniek bezig zijn en toch authentiek over komen?’.

Wat je reden ook is om niet met webinars aan de slag te gaan, het is een goede reden. Dat lees je goed! Webinars zijn best arbeidsintensief, vragen flink wat van je voorbereiding en ook in het webinar zelf kun je zonder goede begeleiding behoorlijk wat dingen verkeerd doen.

Maar wat je reden ook is om niet met Webinars aan de slag te gaan, het is geen goede reden. Want ja, webinars vragen wat van je, maar leveren ook extreem veel op.

Webinars leveren je minimaal onderstaande rijtje op:

* expertstatus waardoor je bijdrage toeneemt

* meer impact op je doelgroep

* de mogelijkheid om over de hele wereld je diensten en producten aan te bieden en te verkopen

* meer omzet

Zit je al een tijd aan te hikken tegen het geven van webinars? Zit je vol vragen over webinars? Wil je weten wat webinars voor je kunnen betekenen?

Meld je dan aan via deze link voor het gratis webinar “De 15 meest gestelde vragen over webinars”.

Ik help je graag om met plezier alle mogelijkheden van webinars te omarmen. Zodat je met plezier en heel relaxed je impact en omzet kunt verhogen.

Doe mee!

Op je eerste webinar en je succes daarna!

Michael

 

Meld je ook aan voor mijn gratis tips die je 2 wekelijks ontvangt via mijn nieuwsbrief.

Vele honderden ondernemers gingen je voor. Zij plukken iedere 2 weken de vruchten van hun aanmelding in de vorm van praktische tips, blogs over mindset en af en toe een hele interessante aanbieding voor jouw als ondernemer.

{a308ar7813}

Haal het beste uit jezelf

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief met gratis tips en ontvang als bonus mijn nieuwste ebook