Business challenge isolated on white

Vanaf het begin van 2016 telt Nederland een recordaantal bedrijven. Ook 65-plussers hebben steeds vaker een eigen bedrijf.

Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) tonen dat Nederland zo’n 1,8 miljoen ondernemingen telt. Die groei is vooral een gevolg van het voortdurend toenemend aantal zzp’ers.

Kijk eens naar deze getallen. En denk je jezelf eens in hoeveel klanten straks naar concurrent gaan. Woah!

Hopelijk dringt het door hoe belangrijk het is dat je zo snel mogelijk anders met je marketing om gaat. Bijvoorbeeld door met webinars te gaan werken omdat je daarmee heel snel en eenvoudig een groot publiek kunt aanspreken.

Een hoop zzp’ers durven nog niet aan de slag met webinars. Ze maken zich zorgen over de techniek of vinden het moeilijk om live te spreken. Of beide.

Of, en dat zie ik ook best vaak, ze gaan zelf het wiel uitvinden. Dan hebben ze de techniek niet onder controle en gaat er van alles mis. En vervolgens vragen ze zich af waarom zo’n webinar niet meteen tot instant succes leidt. “Ja, duh!”

En dat is niet nodig! Webinars zijn namelijk gewoon leuk om te maken en te geven. Heel bevredigend en belonend en je bent nooit dichterbij je publiek geweest. Of ze nou meedoen vanuit Madrid, Den Bosch of Moskou, je bent in één klap enorm bereikbaar!

Webinars hebben 3 pijlers waarop ze staan, of vallen; inhoud, marketing en techniek. Ze moeten waardevolle content leveren. Je marketing bestaat niet alleen uit Facebook, ook je salepage en mailings horen erbij. En qua techniek helpt het natuurlijk enorm als je weet welk knopje wat doet 🙂

Webinars zijn niet ingewikkeld als je je laat ondersteunen. Als je je de ins en outs laat vertellen door een specialist zodat je precies weet waar je op moet letten.

Voor webinars moet je investeren. Niet het ene gratis event na het andere aflopen op zoek naar die wondertip die je ineens van sappelaar naar entrepreneur brengt. Maar serieus aan de slag en werken aan je bedrijf.

Het gaat dus om een besluit. Wil je hard blijven zoeken naar mensen die mogelijk je klant willen worden of wil je liever dat je publiek als vanzelf naar je toekomt? Wil je sneller, gemakkelijker en plezieriger veel meer klanten te krijgen?

En wil je sneller, gemakkelijker en met minder gedoe meer klanten, dan zijn webinars dé oplossing. Niet een miraculeus wondermiddel maar wel gewoon het beste wat je anno 2016 tot je beschikking hebt.

 

Michael
 

Meld je ook aan voor mijn gratis tips die je 2 wekelijks ontvangt via mijn nieuwsbrief.

Vele honderden ondernemers gingen je voor. Zij plukken iedere 2 weken de vruchten van hun aanmelding in de vorm van praktische tips, blogs over mindset en af en toe een hele interessante aanbieding voor jouw als ondernemer.

{a308ar7813}

Haal het beste uit jezelf

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief met gratis tips en ontvang als bonus mijn nieuwste ebook