RacefietsersBen je net zo’n fan van de Tour de France als ik? Dat gladiatorenspel, briljant, fascinerend en spectaculair vind ik het. Het afzien, het spel van rekken, kijken en sprinten.

En dan die beelden! Al die plekken waar mijn vrouw en ik ook hebben gereden op de motor. En die plekken waarvan ik dan denk;”Wauw, daar wil ik óók nog rijden!”

Maar weet je wat ik het meest bizarre aan de Tour vind? Datgene wat me ieder jaar weer, ook als ik denk ‘ik las eens een jaartje over’, aan de buis gekluisterd houdt? Dat enorme doorzettingsvermogen van de renners.

Zo’n Cancellara die na een valpartij eerst de etappe uitrijdt. Om er na de finish achter te komen dat die pijn in z’n rug toch echt komt van 2 gebroken rugwervels!! “Auw!”

Nee, dan Laurens ten Dam. Die met z’n schouder uit de kom weer de ambulance uitstapt, zijn fiets van het dak van de volgauto pakt en dan gewoon weer opstapt!! Dat bedenk je toch niet?!

Die naam: Laurens ten Dam, die staat in mijn geheugen gegrift. Vallen, schouder uit de kom, even duwen, schouder in de kom, en weer opstappen!

Vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat is wat deze bikkels, waar ik een enorm ontzag voor heb, kenmerkt. Maar laten we niet vergeten dat rondom deze bikkels, deze gladiatoren van nu, een heel team flaneert.

Waar ik ook ontzag voor heb zijn die coaches, trainers en virtual assistants die ondanks tegenslagen blijven doorgaan. Stuk voor stuk bikkels in mijn ogen. Soms moeten ze zelfs opdrachten doen waar ze helemaal geen trek in hebben.

Of ze komen er, na jaren van ploeteren en worstelen met te weinig inkomsten, achter dat ze al die tijd de verkeerde doelgroep en niche hebben gehad. Soms moeten ze dan helemaal opnieuw beginnen. All the wat from the start… en dat doen ze dan ook!

Eindeloos respect heb ik voor ze. En het kan zoveel makkelijker want net als bij de Tour renners is het niet alleen een kwestie van vallen en opstaan. Het is ook een kwestie van de juiste ondersteuning.

Van de week las ik van een coach dat ze zo trots en blij was met de verkopen van haar product. Maar dat ze ook kapot was van al het gedoe eromheen! En dan denk ik; welk gedoe!? Dat kun je prima en heel eenvoudig automatiseren!

Wil je excelleren dan heb je gewoon extra support en ondersteuning nodig. Wil je net als Cancellara, ten Dam en al die andere knallers weer opstaan na een val, dan heb je hulp nodig.

Hulp in de vorm van mentale ondersteuning én technische ondersteuning. Hulp met je marketing, je mindset en de techniek. Goed verdienen, blije klanten en minder hard sloven, het kan allemaal veel simpeler en sneller dan je denkt.

Heel veel zomerplezier. En mocht je net als ik een Tour Fan zijn (geworden?), geniet en leer!

Op je succes!

Michael

 

Meld je ook aan voor mijn gratis tips die je 2 wekelijks ontvangt via mijn nieuwsbrief.

Vele honderden ondernemers gingen je voor. Zij plukken iedere 2 weken de vruchten van hun aanmelding in de vorm van praktische tips, blogs over mindset en af en toe een hele interessante aanbieding voor jouw als ondernemer.

{a308ar7813}

Haal het beste uit jezelf

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief met gratis tips en ontvang als bonus mijn nieuwste ebook