WebinarKen je de TV-show; ‘what could possibly go wrong’. Kevin en Grant zijn twee amerikanen die elkaar ontmoet hebben bij Sturgis. Sturgis is het jaarlijkse Harley Davidson event waar tienduizenden harley-rijders zich verzamelen.

Ze hebben beide een voorliefde voor techniek, motoren en dingen laten ontploffen. Waarbij de één alles benaderd vanuit de wetenschap en de ander vanuit de boel zo snel mogelijk opblazen.

Er zit humor in die show en de cameraman wordt er regelmatig bij betrokken. Daardoor heb je het gevoel alsof jij als kijker er echt bij bent. Een hele verbindende interactie. Stukje kennis, stukje lol, beetje humor, hoe leuk kan leren zijn, niet?

Net als bij webinars zit je middenin de show. Ik geef ondertussen als jaren webinars want ik was een beetje uitgekeken op teleseminars. De early adaptors begonnen er ook mee dus wilde ik niet achterblijven.

En wat blijkt? Webinars zijn het beste middel om heel snel een enorme toename van het aantal abonnees op je lijst te krijgen. Het is het ultieme middel om interactie met je doelgroep te hebben.

Je combineert beeld, geluid en video’s. Je kunt je scherm delen en chatten met de deelnemers, en ga zo maar door. Je kunt jouw onweerstaanbare aanbod aanbieden en geïnteresseerden kunnen direct vanuit het webinar bestellen. Zo cool als je bankrekening na een webinar opeens hoger is! 🙂

Deelnemers aan een webinar kunnen zich over de hele wereld bevinden. Iedereen over de hele wereld kan ongeacht waar ze zich bevinden, zolang ze maar internet hebben, meedoen. En dat geldt ook voor jou! Hoe briljant is dat?

Webinars zijn dus ‘the way to go’ als je meer en beter wilt verdienen. Als je heel veel waardevolle informatie aan je klanten of leads wilt geven. Als promotiemiddel of kennisdeling.  En ze zijn ook heel leuk om te geven. Je lijst groeit enorm, je deelt kennis en krijgt nieuwe klanten.

Wat kan er nu nog misgaan?

Dus begon ik vol goede moed, ik bedoel, wat kon er nou misgaan? Maar toen… wat betekent dit? Hoe toon ik mijn presentatie? Hoe knoop ik mijn maillijst aan het webinar? Hoe zit het met aanmelden? Kortom, er ging werkelijk van alles mis!

Uiteindelijk het kon ook allemaal. Maar, tjonge jonge, wat tijd heeft me dat gekost. En er was niemand die het me kon uitleggen dus moest ik alles zelf uitvinden.

Wat ik merk is dat er heel veel coaches, trainers en andere professionals zijn die zitten te popelen om met webinars aan de slag te gaan. Professionals als virtual assistants die ook webinar voor hun klanten moeten kunnen opzetten. Maar die, net als ik destijds, halverwege stranden op de techniek of  de inhoud en er gewoon niet eens aan beginnen.

Ze beginnen vol goede moed maar lopen bijna direct al tegen de eerste horde aan; Welk programma moet je gebruiken? En als je niet weet waar je op moet letten, kies je zomaar het verkeerde en veel te dure programma.

Om nog maar te zwijgen over de techniek. Dat is waar de meeste mensen zich vreselijk op verkijken. Is het dan écht zo moeilijk om een webinar op te zetten? Nee, dat niet mits je je goed laat begeleiden.

Daarom nodig ik je uit voor mijn VIP-dag Klantwervende webinars met WebinarJam. WebinarJam is het ultieme webinar programma wat alles kan en doet wat je marketinghartje maar begeert. Klik hier en lees hoe ik je deze unieke 1 op 1  helemaal ondersteun en ervoor zorg dat jij ook binnen één dag een geweldig webinar neerzet!

“Wauw!” Dat was mijn eerste reactie op het boekwerk dat ik bij binnenkomst kreeg voor de VIPdag ‘Klantwervende webinars met webinarjam’. Ik kreeg er kippenvel van. Alleen al dit document maakt deze dag superwaarde… “ Lees hier verder wat Nathalie Bouts van SprekersBootcamp over deze dag zegt.

Webinars zijn leuk om te doen, handig en effectief. Het is het ultieme middel om snel en effectief kennis te kunnen delen, je lijst te laten groeien en snel meer omzet te genereren.

Dus wacht niet langer met het geven van webinars, deze rustige periode is de kans bij uitstek om je webinars op te leren zetten. Maar probeer ook niet langer zelf het wiel uit te vinden. Want dan loop je al snel de kans om je webinar op te blazen en al te stranden voor je goed en wel aan de slag bent. Met de juiste ondersteuning is het een fluitje van een cent!

Op je webinar!

 

Michael

 

Meld je ook aan voor mijn gratis tips die je 2 wekelijks ontvangt via mijn nieuwsbrief.

Vele honderden ondernemers gingen je voor. Zij plukken iedere 2 weken de vruchten van hun aanmelding in de vorm van praktische tips, blogs over mindset en af en toe een hele interessante aanbieding voor jouw als ondernemer.

{a308ar7813}

Haal het beste uit jezelf

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief met gratis tips en ontvang als bonus mijn nieuwste ebook